INSTAGRAM РЕКЛАМА

Какво представляват?

Instagram рекламите се появяват между публикациите на потребителите в техния поток или като истории във формат вертикални снимки или видеоклипове. Рекламите се насочват към конкретна целева аудитория, като се използват различни критерии, като интереси, поведение, демографски данни и др. Те могат да бъдат използвани за рекламиране на продукти, услуги, събития и др. Instagram рекламата е важен инструменти за маркетинг в социалните медии за компании и марки, тъй като приложението има голяма и активна потребителска база.

Рекламни формати

Изображения

Изображения, които се появяват в потоците на потребителите в Instagram. Те са прост, но ефективен начин за представяне на продукти или услуги и могат да бъдат използвани, за да привлекат посетители към уебсайт или целева страница.

Видео

Видео рекламите използват видеоклипове вместо изображения, за да предадат съобщението. Те са отличен начин да представите вашия продукт в действие, защото ви позволяват да го представите по динамичен начин в сравнение със статичните изображения.

Карусели

Рекламите в карусел позволяват на бизнесите да представят множество изображения или видеоклипове в една пост.  Този формат е идеален за разказване на последователна история, демонстриране на функциите на вашия продукт или показване на разнообразие от продукти.

Stories

Рекламите в Instagram Stories се появяват между историите на потребителите. Тези реклами са отличен начин да създадете интерактивни и поглъщащи изживявания за потребителите, и поради това ангажиментът често е по-висок.

Reels

Тези реклами обикновено са видеоклипове, с продължителност до 60 секунди, които се показват между reels-овете. Те предоставят възможност на бизнесите да създадат забавно и креативно видео съдържание, което да ангажира по-младата аудитория.

Shopping Ads

Рекламите тип shopping са създадени за търговски бизнеси, които имат магазин в Instagram. Те ви позволяват да тагнете продукти директно във вашите публикации. Когато потребителите натиснат на етикета за пазаруване, те могат да видят детайли за продукта, цени и дори да правят покупки чрез приложението.

Стъпки при създаване на Instagram реклама

 • 1.Идентифициране на целите на кампанията

  Преди всичко трябва да определите каква е целта на вашата рекламна кампания. Това може да бъде увеличаване на продажбите, увеличаване на брандовата осведоменост, генериране на потенциални клиенти и други.
 • 2.Определяне на целевата аудитория

  Изберете към коя част от потребителите на Instagram искате да насочите вашата реклама. Можете да изберете по демографски данни, интереси, поведение и др.
 • 3.Избиране на формат на рекламата

  Решете дали ще използвате снимка, видео, карусел или друг формат за вашата реклама в Instagram, в зависимост от вашите цели и съобщението, което искате да предадете.
 • 4.Определяне на бюджет и продължителност:

  Определете колко искате да инвестирате във вашата рекламна кампания и за какъв период от време искате да я излъчите.

Изпрати запитване. Ще се свържем с Вас при първа възможност.